Související program:
Jídlo Pro Celou Rodinu
1. Sezóna 2. část
Příprava
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jednu teplovzdornou mísu o velikosti 20×30 cm vymastíme olejem. K rajčatové omáčce: na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme najemno nakrájený česnek a podusíme. Přidáme pasírovaná rajčata, osolíme, opeříme a na nízkém stupni necháme zhoustnout. Na konci přidáme bazalku a dáme bokem. Lilky nakrájíme na delší kousky, nakrájíme 6-6 plátků, plátky polejeme olivovým olejem a na středně mírném ohni je na velké pánvi opečeme. Ricottu smícháme snatrhanými, malými kousky bazalky, smandlemi, sparmezánem se strouhankou a se žloutky. Dochutíme solí a pepřem. ¾ rajčatové omáčky vylijeme do teplovzdorné mísy. Každý jeden plátek lilku naplníme 1 lžící ricottové nádivky, zavineme a rozřízlou stranou vložíme na mísu. Když budeme mít na míse všechny lilky, polejeme je zbytkem rajčatové omáčky a ozdobíme mozzarellou. Vtroubě poté pečeme zhruba 25 minut.