Lískovoříškový a borůvkový friand

Příprava

V misce smícháme namleté lískové ořechy s moukou, cukrem a špetkou soli. Máslo přepustíme. Začínáme při nízké teplotě dokud mírně nezhnědne a nejsou cítit lískové oříšky.

Oddělíme žloutky od bílků a lehce našleháme (nemusí být sníh). Přidáme připravenou suchou směs s moukou a promícháme. Přidáme přepuštěné máslo a zpracujeme. Poté vmícháme citrónovou kůru, vanilkový extrakt a borůvky. Necháme odpočinout 30 minut v ledničce.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů, kvůli manipulaci položíme silikonové formy na plech. Formičky naplníme hmotou a vložte je do horké trouby. Pečeme asi 10 minut, dokud není povrch zlatohnědý. Před vyndáním z formiček nechte vychladnout.

zpět na seznam