Losos Marinovaný V Červené Řepě

Světlý
Střední
Nízký

Příprava

Řepu oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte do mixéru. Přidejte skořici, whisky a pomerančovou kůru. Rozmixujte. Smíchejte se solí a cukrem. Na pečící papír dejte polovinu směsi a položte na ni lososa. Přikryjte druhou polovinou směsi. Zabalte a obalte freshfólií. Dejte do lednice na 1-2 dny. Mezitím jednou otočte. Před podáváním z lososa setřete marinádu a omyjte ho pod tekoucí vodou. Do malé zavařovací sklenice dejte všechny ingredience na marinádu, uzavřete a pořádně protřepejte. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se žitným chlebem, na plátcích vařených brambor nebo malých lívancích. Ozdobte zakysanou smetanou a koprem nebo pokpejte hořčičným dresingem.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam