Losos Zapečený S Cizrnou A Špenátem

Světlý
Střední
Nízký

Příprava

Ve středně velké míse smícháme cizrnu s římským kmínem a 1 lžící olivového oleje. Trochu rozmačkáme vidličkou (rozmačkáme asi tak pětinu z celkového množství cizrny). V pánvi zahřejeme asi jednu lžíci olivového oleje, přisypeme kapary, osmahneme, pak přidáme nadrobno nasekaný česnek, šalotku a na proužky nakrájený pórek. Vše osmahneme. Přidáme špenát a dohromady podusíme 1-2 minuty, než špenátové listy povadnou, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do špenátu zamícháme cizrnu, zalijeme smetanou a směs nalijeme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Plátky lososa osolíme, opěpříme, umístíme na vrch cizrnového špenátu, na vrch lososa dáme trošku másla a ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zapékáme přibližně 15-20 minut, než ryba získá růžovou barvu. Po vyjmutí z trouby lososa posypeme na suché pánvi opraženými kešu oříšky a ihned podáváme.

zpět na seznam