Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
2. Sezóna 9. část
Příprava
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů.
Plech (33×40 cm) vyložíme pečícím papírem, který je lehce potřeme máslem.
Vyšleháme bílky, poté přidáme jednu lžíci cukru a vyšleháme pevný, lesklý sníh. Odložíme stranou.“
Smícháme mandlovou mouku a moučkový cukr a do a dáme hnětače. Přidáme vejce a promícháme. Vmícháme mouku a opatrně přimícháme sníh. Vylijeme na připravený plech a pečeme v horké troubě po dobu 12 minut, dokud není piškot uprostřed pružný. Vyndáme z trouby a z plechu, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout.
U čokoládového krému zahřejte krém do bodu varu, přelijte rozdrcenou čokoládu a míchejte do hladka, dokud se čokoláda nerozpustí a nezíská lesklý krém. Až do použití odložte stranou při pokojové teplotě.
Krém – ušleháme máslo se žloutky. Cukr s vodou zahřejeme na 110 stupňů, abychom získali hustý, průhledný sirup. Ušleháme žloutky a za stálého šlehání pomalu přiléváme horký sirup. Šleháme, dokud nám žloutky nenabydou a budou krémové. Přidáme kousky másla a vanilkový extrakt.
Dort – piškotový korpus rozkrojíme, pak oba kousky rozkrojíme vodorovně, takže vzniknou 4 pláty. Na první plát natřeme malinový džem, na něj polovinu máslového krému, přidáme další plát, pak máslový krém a tenkou vrstvu malinového džemu přijde na čokoládový krém. Další plát opět potřeme malinovým džemem a máslovým krémem, poté také zakryjte vrchní piškotový dort. Hotový dort dáme alespoň na hodinu do chladničky.
Poleva – ve vodní lázni lázni ohřejeme smetanu spolu s nakrájenou čokoládou, počkáme, než se vše rozpustí. Odstraníme z vodní lázně a mícháme vše do hladka. Necháme vychladnout. Vyndáme dort z ledničky a potřeme polevou, opět dáme vychladit do ledničky. Před podáváním odřízneme okraje, abychom viděli, jak krásně vypadají.
Recept se může lišit od televizního vysílání.