Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
1. Sezóna 11. část
Příprava
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Vymažeme 2 rozevírací formy o průměru 20 cm máslem a vysypeme je moukou. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Vejce přidáváme postupně. Každé jednotlivě řádně zapracujeme do hmoty. Pak přimícháme i strouhanou pomerančovou kůru. Do těsta prosejeme mouku a promícháme. Těsto rozdělíme do forem a v předehřáté troubě pečeme 20-25 minut. Po vyjmutí z trouby necháme korpusy ve formách částečně zchladnout. Pak je vyklopíme a necháme je zcela vychladnout. Ušleháme šlehačku. Jakmile začne tuhnout, přidáme vanilku a moučkový cukr a vyšleháme ji zcela dotuha. Složíme dort: jeden korpus dáme na tác pro dort, pomažeme marmeládou a pak šlehačkou. Na pěnu vyskládáme čerstvé maliny a na ně položíme druhý korpus. Posypeme moučkovým cukrem a servírujeme. Navrch můžeme dát čerstvé maliny.
Foto: Katalin Sándor