Mangová charlottka

Příprava

Na mangový krém si očistíme mangovou dužninu, přidáme citronovou šťávu a dáme na pánev. Přidáme vejce, promícháme, přidáme cukr a polovinu másla. Za stálého míchání vaříme, dokud nezačne směs houstnout. Poté vložíme zbývající máslo do pánve, promícháme a uvaříme pěkný lesklý, hladký krém, který pak nalijeme do sklenice a uložíme do chladničky.
U mangové pěny vyšleháme šlehačku s polovinou cukru do pevné konzistence a vložíme ji do chladničky.
Dáme vařit vodu do hrnce. V misce vyšleháme bílky a postupně se přidáváme zbývající cukr, pak pokračujeme ve šlehání nad vodní lázní, dokud nedosáhneme 60 stupňů (asi 5 minut).Vyndáme z vodní lázně a šleháme dokud nevychladne.
Mangový krém vložíme do nádoby, vmícháme želatinu (nejprve ji rozpustíme ve trošce vody a promícháme s mangem). Nejdříve promícháme šlehačku a potom bílky.
Na talíř položíme piškotový korpus na dno dortové formy. Kolem okraje vyskládáme dětské piškoty, budou držet mangovou pěnu. Lžící nadáme polovinu mangové pěny, opět dáme piškotový korpus a zbytek pěny. Do chladničky dáme minimálně na 4 hodiny, můžeme i nechat přes noc. Před jídlem odstraníme formu, na vrchu ozdobíme ovocem.

 

Recept se může lišit od televizního vysílání.

zpět na seznam