Masové kuličky

Příprava

Nadrobno nakrájenou slaninu osmažíme s najemno nasekanou cibulí. Kousek z toho odložíme stranou a ke zbytku přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Okořeníme česnekem, mletým kmínem, bobkovým listem. Posypeme pálivou paprikou, podlijeme vývarem z vepřového kolene a necháme dvakrát, třikrát provařit. Pak přidáme nasekané, promyté kysané zelí. Když je to napůl uvařené, polévku rozdělíme. Půku necháme na později, na polévku/ zelňačku. Mleté maso promícháme s dříve připraveným slaninovo-cibulovým základem a dušenou rýží. Dochutíme pepřem a paprikou. Osolíme a spolu s vejcem hmotu dobře propracujeme. Přidáme k napůl uvařenému základu zelňačky a vaříme doměkka. Nakonec posypeme čerstvým koprem a podáváme se zakysanou smetanou.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam