Masovo Zeleninové Pyrohy

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru necháme vzejít kvásek. Z kvásku, vody, rozpuštěného másla, špetky soli a mouky vypracujeme pružné těsto, které necháme kynout. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, poté přidáme mleté maso, necháme ho zatáhnout a přidáme k němu na drobné kousky nakrájenou vařenou zeleninu. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a hořčicí. Pořádně podusíme a odložíme bokem. Těsto rozválíme a vykrojujeme z něj kroužky. Na vykrojené kroužky vložíme nádivku, těsto přeložíme a okraje důkladně zmáčkneme, aby se nerozlepily. Hotové pirohy buď potřeme vyšlehaným vajíčkem a zapečeme v troubě na 180 stupních asi po dobu 25-30 minut, nebo jej smažíme na rozpáleném oleji 5–10 minut. Smetanu rozmícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a dochutíme rozmačkaným česnekem a nakrájenou petrželovou natí.

zpět na seznam