Matambre

Světlý
Levný
Průměrný

Příprava

Naklepeme si plátky hovězího masa (ale nesmí být příliš tenké). Do čerstvých vajíček přidáme v mléce namočenou strouhanku, nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek a nastrouhaný sýr. Dochutíme mletou paprikou, dokořeníme pepřem a osolíme. Tuto masu natřeme rovnoměrně na připravené plátky masa, dále na maso naložíme na proužky nakrájenou mrkev, respektive na něm rozložíme na proužky nakrájenou opečenou papriku (kapii). Na maso položíme na tvrdo uvařená vajíčka, pevně zavineme, provázkem a smyčkkami stáhneme, zabalíme do alobalu a v jemně osolené vodě vaříme do měkka. Nakonec maso trošičku vymačkáme (aby z něho vytekla voda), nakrájíme na plátky a podáváme.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam