MINI PAVLOVA SE ŠLEHAČKOU A OVOCEM

Příprava

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do sklenice s uzavíratelným víčkem a uložíme do lednice (použijeme třeba do omelety, nebo míchaných vajec k večeři).

V míse si ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté přidáme cukr, citronovou šťávu, škrobovou moučku a zašleháme do sněhové hmoty. Plech vyložíme pečicím papírem, na který si obkreslíme za pomocí skleničky 14 koleček o průměru cca 6-7 cm, abychom měli předkreslené kruhy. Pečící papír pomažeme máslem. Sněhové těsto pomocí lžíce navrstvíme na předkreslené kruhy. Kopeček upravíme do celého kruhu a pomocí lžíce vytvoříme důlek doprostřed. Plech se sněhovými kopečky vložíme do vyhřáté trouby na 100-110 °C a pečeme (sušíme) pozvolna 1,5 hodiny. Když jsou korpusy lehce růžové, tak jsou upečené a můžeme je vyjmout z trouby a nechat vychladnout.

Pak si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem moučka a připravíme si ovoce na ozdobu. Nakonec navrstvíme šlehačku do důlku v korpusu, ozdobíme ovocem a dáme vychladit do lednice.

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam