MRAKY S PUDINGOVÝM KRÉMEM

Příprava

V hrnci ohřát vodu, v ní rozpustit tuk, přidat špetku soli, a když je tuk rozpuštěný, vmíchat mouku a odpalovat. Pak postupně přidat vajíčka (používám ruční mixér) a je hotovo. Vzniklé těsto rozdělíme na dva díly a dáme na plechy s pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozetřeme – chce to trochu trpělivosti, ale s použitím stěrky to jde lépe. Poté pečeme na 220 °C asi 15 minut. Během pečení se nám na těstě tvoří hrboly, které vypadají jako mraky. Pozor – při pečení neotevíráme troubu – těsto by nevyběhlo!

Mléko a rum dáme do hrnce, přidáme pudingový prášek, polohrubou mouku a uvaříme hustou kaši. Potom si utřeme máslo (povolené v pokojové teplotě) s cukrem a po lžicích zašleháváme připravenou vychladlou kaši (né vařící!). Nakonec jen krém natřít na jednu upečenou placku, přikrýt druhou plackou a pocákat čokoládou na ozdobu. Dobré je desert vychladit do druhého dne, aby ztuhnul a dobře se krájel.

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam