Související program:
S Dórou Na Trhu
1. Sezóna 3. část
Příprava
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme. Na horké pánvi zahřejeme olej a začneme na ní opékat okořeněná kuřecí prsíčka, z každé strany je zostra opečeme cca 30 sekund. Poté je posypeme čerstvým tymiánem a citronovo-pepřovou směsí a pěkně je dále pečeme další cca 4 minuty (2 a 2 minuty z každé strany), dokud nezískají krásnou křupavou kůrku, a zejména proto, aby se propekl i vnitřek kuřecích prsíček. Nakonec kuřecí prsíčka společně s pánví vložíme do trouby, kde je dále na pečeme na 140 stupních cca 25-30 minut, kdy jsou hotová. Nové brambory nakrájíme na stejně velké kousky, vyložíme je na plech, polejeme olivovým olejem, osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 190-195 stupňů. Pečeme je cca 40 minut dozlatova. Mezitím vložíme zelený hrášek na 5 minut do osolené vroucí vody, následně jej scedíme a přendáme do ledové lázně, kde vystydne. Poté jej scedíme, vysušíme a odložíme stranou. Novou cibulku si nakrájíme na kroužky, najemno nakrájíme petrželku, umyjeme si ředkvičky, vysušíme je a nakrájíme na kroužky. Když se nám brambory upečou, tak je přendáme spolu s olejem, na kterém se pekla, do velké salátové mísy. Přidáme hrášek, novou cibulku, petrželovou nať, ředkvičky a nastrouháme do ní citronovou kůrku. Majonézu smícháme s hořčicí se semínky, se štipkou soli, citronovo-pepřovou směsí, hnědým cukrem a nakonec do toho nastrouháme citronovou kůrku a přidáme i citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.
Foto: Katalin Sándor