Ostré korejské ragú z kořenové zeleniny

Příprava

Nejdříve si připravte zeleninu, oloupejte a nakrájejte na zhruba stejně velké kousky. Na oleji zpěníme nakrájený pórek, přidáme sladké brambory, mrkev, petržel, brambory (můžeme použít jakoukoli zeleninu, kterou máme, např. celer, sladké brambory nebo dýni). Zamícháme a vložíme do 2 litrů vody. Přidejte sůl a pepř, opatrně, protože sójová omáčka je hodně slaná. Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15 min, dokud zelenina nezměkne, nemá být rozvařená. Připravíme kořeněnou pastu. Smíchejte strouhaný zázvor, strouhaný česnek, čili koření, feferonkovou pastu, třtinový cukr a sójovou omáčku, a třete, dokud nebude pasta hladká. Když máte hotovo, přidejte připravenou pastu, vařte ještě asi dvě minutu. Pokud máte, přidejte ještě za tepla špenát.

zpět na seznam