Pečené kedlubny s přepuštěným máslem a kachnou

Příprava

Máslo mírně zahřívejte na pánvi, dokud nezačne vonět po lískových oříšcích a nezíská světle hnědou barvu. Okamžitě ho stáhněte z ohně a přelijte do mísy.

Vraťte pánev zpět na sporák, do pánve přidejte trochu másla (ne hnědé části). Nakrájejte kedlubny na ½ cm kostky a na másle je osmahněte. Mezitím je dochuťte tymiánem. Kedlubny osmažte dozlatova, a když mají pěknou barvu, přidejte sůl a nahrubo nasekané opražené lískové oříšky. Promíchejte s medem a octem. Pokapejte přepuštěným máslem.

Kachní prsa vyjměte z lednice 30 minut před použitím. Kůži nařízneme ostrým nožem, obě strany vydatně osolíme a opepříme. Vložte prsa kůží dolů do velké pánve, přikrytá je pečte na sporáku na středním plameni. Po 7 minutách je otočte a pečte další 2-3 minuty. Přendejte je do žáruvzdorné misky a dopečte 7 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Vyjměte je z trouby a nechte několik minut odpočívat na teplém místě, než je nakrájíte na plátky a podávejte pečenými kedlubnami.

zpět na seznam