Pečený Masový Sendvič

Příprava

Kotletu důkladně osolíme, opepříme a ochutíme drceným česnekem a celým kmínem. Kotletu vložíme společně se sádlem na pekáč, přikryjeme a pečeme v troubě na 120-130 stupních 3 až 4 hodiny. Když máme upečeno, tak kotletu odložíme bokem, odkostíme ji a necháme vystydnout. Celý kmín si vyvaříme ve vodě a následně tím zalijeme na tenké plátky nakrájené a osolené (a vody zbavené) zelí a cibuli. Přidáme hořčici, případně trošičku octu a trochu cukru. Osolíme, opepříme. Bagetu, rozkrojenou na dvě půlky namažeme troškou sádla, vložíme na ni připravené (okořeněné) zelí, dále na drobno nakrájené vystydnuté maso a posypeme vše čerstvou petrželkou. A přikryjeme druhou částí rozpůlené bagety.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam