Pikantní sýrové tyčinky

Příprava

V misce nejdříve smícháme suché ingredience: mouku, sůl, cukr. Přidáme povolené máslo a nastrouhaný sýr. Vše důkladně promícháme.

Vejce rozšleháme v misce. Droždí rozpustíme v mléce, následně smícháme s rozšlehaným vejcem. Do směsi mouky přidáme nadrobno nasekanou petrželku a vypracujeme pružné těsto. Zpracováváme dokud se nespojí. Přidáme studenou vodu, tak abychom mohli těsto vytvarovat. Necháme 1 hodinu odpočívat, aby těsto nakynulo.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Těsto je rozděleno na dvě části. Obě rozválíme do obdélníku o rozměrech 30 × 40 cm (získáme tenké těsto) a kráječem na pizzu nakrájíme na proužky.

Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme zbývajícím sýrem a pečeme 18–20 minut. Stejným způsobem připravíme druhou část těsta. Necháme vychladnout a uschováme do vzduchotěsné nádoby.

zpět na seznam