Pistáciové sušenky

Příprava

Smícháme mouku, sůl a skořici. Smícháme máslo s cukrem a pomerančovou kůrou. V mixéru vyšleháme do pěny, přidáme vajíčko a postupně zapracujeme směs mouky, těsto musí být homogenní. Nakonec přidáme nasekané pistácie a brusinky. Těsto rozdělíme na dvě stejné části. Z obou tvarujeme válečky o průměru 4 cm, zabalíme do fólie a odložíme na nejméně 2 hodiny do ledničky.
Troubu předehřejeme na 160 stupňů, 2 plechy vyložíme pečícím papírem. Vezmeme jeden váleček těsta z ledničky, ostrým nožem nakrájíme na stejně silná kolečka tak ½ cm (pozor na pistácie, nejdou snadno nakrájet, těsto musí být dobře ztuhlé), každou stranu potřeme lehce rozšlehaným vejcem, obalíme v cukru (nebo posypeme). Možná bude potřeba kolečka dotvarovat, aby se zachoval tvar.
Kolečka rozložíme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na180 stupňů přibližně 15 minut. Jsou hotové, když získají světle hnědou barvu.

Těsto lze v mrazáku uchovat až 1 měsíc!

 

Recept se může lišit od televizního vysílání.

zpět na seznam