Placičky s jarní cibulkou

Příprava

Mouku a sůl dejte do mísy a za stálého míchání přilejte horkou vodu. Nechte vychladnout na vlažnou teplotu a hněťte 5 minut, dokud nezískáte hladké těsto. Přikryjte a nechte alespoň ½ hodiny odpočívat.

Poté ho rozdělte na čtyři stejné díly, vytvarujte kuličky a jednu po druhé vyválejte. Zatímco pracujete s jednou částí těsta, zbytek těsta přikryjte. Rozválejte ho na co nejtenčí plát. Je důležité, protože pokud budete pracovat s tenkým těstem, bude hezky křupavé.

Rozválené těsto potřete sezamovým olejem, posypte ¼ očištěné a nakrájené jarní cibulky a lehce osolte. Těsto pevně srolujte jako placku a tu pak vytvarujte do tvaru šneka. Vzniklého šneka nejprve stiskněte rukou a poté ho pomocí válečku rozválejte na tloušťku ½ cm (některé kousky cibulky mohou vykukovat, ale to nevadí). Stejným způsobem připravte všechny 4 placičky.

Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni smažte placičky dozlatova. Každé 1-2 minuty je obracejte, celkem 6 minut.

Smíchejte ingredience na dip a podávejte ho s placičkami.

zpět na seznam