Plněný Paprikový Lusk S Tomatovou Omáčkou S Těstovinami

Střední
Levný
Průměrný

Příprava

Do mletého masa přidáme půl lžíce cukru a soli, přilijeme 100 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den přidáme do masa vejce, strouhanku, hrubou mouku, na jemno nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku, opepříme, ještě trochu sladké papriky a čerstvé oregano. Celou směs pořádně promícháme a naplníme jí paprikové lusky, které dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 180 °C, asi 30 minut.

Na sádle uděláme z hladké mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, špetku soli a trochu cukru, promícháme a zalijeme tomatovou šťávou v krabičce a jedním rajčatovým protlakem. Koření můžeme vložit do sítka na čaj, aby se nám lépe vyndalo z omáčky. Směs zamícháme, zalijeme vodou a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník, pokud je potřeba extra hladká omáčka.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam