Pomerančový Pohár „Orange Fool”

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Šťávu z citronu, polovinu másla, cukr a lehce našlehaná vajíčka a žloutky dáme do rendlíku a na mírném ohni vaříme, během vaření mícháme, než se nám hmota začne zahušťovat. Když se zahušťuje, tak do ní přimícháme druhou polovinu másla a za stálého míchání vaříme do té body, než bude omáčka lesklá a hustá. Nakonec přimícháme kůru z pomeranče. Necháme trochu vychladnout, a když je hmota ještě teplá, tak na její povrch položíme papír na pečení, aby se na něm nevytvořil škraloup. Připravíme celý desert: na dno sklenice nasypeme roztlučené celozrnné sušenky, na to pak nalijeme pár lžiček řeckého jogurtu vyšlehaného s medem, nakonec přidáme 1-2 lžíce pomerančového krému. Nakonec vrch desertu ozdobíme plátkem pomeranče a posypeme drobenkou se sušenek.

zpět na seznam