Porchetta s hráškovým krémem a mandarinkovým džemem

Příprava

Maso osušte a ostrým nožem ho nakrájejte tak, aby se dalo srolovat. Petrželku utřete s olejem a česnekem, maso osolte a opepřete, potřete petrželkovým, pestem a zarolujte. Pevně je svažte vhodným provázkem a zavažte. Opečte ze všech stran, potřete mandarinkovou nebo pomerančovou marmeládou, přelijte mandarinkovou šťávou, přidejte cibuli, máslo, rozmarýn a fenykl, přiklopte a dejte péct do trouby o teplotě 140 °C asi na 2,5-3 hodiny. Přerušovaně polévejte směsí šťávy a džemu. Hrášek spařte ve vroucí vodě, vložte do mixéru, postupně přidejte máslo a rozmixujte. Když je maso měkké, ochuťte ho šalvějí. Dobrou chuť.

zpět na seznam