Pražma S Hřiby A Bramborami

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě

Necháme je trochu tvrdší

Připravíme omáčku z hřibů

Šalotku očistíme a nakrájíme, vložíme do hrnce s trochou olivového oleje a smažíme na mírném ohni dokud zesklovatí. Přilijeme teplou vodu

Přidáme mražené hřiby, nakrájené na kousky

Plamen zesílíme a zamícháme

Osolíme, opepříme, přidáme petrželku

Z alobalu vytvoříme lodičku

Spodek vymažeme kapkou olivového oleje

Vložíme filé z pražmy

Osolíme

Opepříme

Zalijeme bílým vínem

Přidáme brambory

Uzavřeme a pečeme při 160 C asi 25 min

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam