Související program:

Vánoce Na Tv Paprika
2. Sezóna 3. část
Příprava
Pstruhy omyjeme, dobře osolíme a okmínujeme na povrchu i uvnitř. Poté pstruhy pokapeme citronem a obalíme v hladké mouce. Na velké pánvi si rozehřejeme oleje a pstruhy z obou stran opečeme do zlatova. Pak slijeme z pánve použitý tuk, rozpustíme máslo krátce zpěníme a přidáme hrst posekané petrželky. Máslo s petrželkou přelijeme přes pstruhy na talíři a můžeme servírovat.
Postup:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, protlačíme přes mřížku, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a trochou láku z nakládaných okurek. Poté přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nakládané okurky a jarní cibulku. Vše důkladně promícháme a dochutíme, kdo má radši kyselejší salát, může přidat pár kapek octa.
(Foto: Katalin Sándor)