Pstruzi Pečení V Troubě

Světlý
Drahý
Nízký

Příprava

Pstruhy omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a okmínujeme na povrchu i uvnitř. Na plech poklademe plátky másla a na ně pstruhy položíme (díky tomu nebudou klouzat). Každému pstruhovi dáme do bříška dva plátky másla, 3 kolečka citrónu a čerstvé bylinky (podle vaší chuti – já jsem dala petrželku, oregano, citrónovou meduňku a tymián). Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou a posypeme mořskou hrubozrnnou solí. Nakonec dáme pstruhům i „napapat“, vložíme jim do pusy půlku kolečka citrónu a snítku petrželky, aby tak smutně nekoukali. Pstruhy pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 180 °C, dokud nepůjde maso snadno oddělit od páteře vidličkou.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam