Související program:
Hezky Česky S Vendy A Adamem
2. Sezóna 7. část
Příprava
Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Kvásek dělám tak, že dám mléko a trochu cukru do hrnce a na sporáku míchám prstem (abych ohlídala teplotu), jak začne být mléko teplé, odstavím ze sporáku, nadrobím droždí a počkám, až vzejde kvásek – tj. udělá se béžová „peřina“ na mléce a mléko již není vidět.
Do misky dáme mouku, vejce, nastrouhané sádlo a kvásek s trochou mléka. Těsto zpracujeme a dáme rovnou na plech, nebo do formy (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost), kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje. Na těsto poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova.
(Foto: Katalin Sándor)