Rychlý Čokoládový Dort

Střední
Střední
Hodně

Příprava

K přípravě těsta smícháme vjedné míse suché ingredience a uprostřed směsi vytvoříme dutinu. Ve druhé malé míse smícháme tekuté ingredience svajíčky a vše přidáme do připravené suché směsi. Lžící vymícháme do hladké (homogenní) hmoty.

18 cm formu na dort vyložíme papírem na pečení, do formy nalijeme polovinu připravené masy, vložíme do trouby a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů po dobu 30 minut. Stejně upečeme i druhý korpus dortu. Nakonec na mřížce necháme oba korpusy úplně vystydnout.

Čokoládu potřebnou kpřípravě krému nalámeme a dáme do středně velké mísy. Smetanu ve středně velkém hrnci přivedeme kvaru a poté ji vylijeme na čokoládu. Vymícháme do hladka – potřebujeme získat jemnou, hladkou hmotu. 2 dl čokoládového krému vložíme do lednice na 10 minut, zbytek necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Jeden dortový korpus dáme na talíř, nebo na dortový tác a natřeme ho 2 lžícemi ostružinové marmelády. Na to natřeme vlednici zchlazený krém a přiložíme na něj druhý dortový korpus. Ten také natřeme 2 lžícemi marmelády, a ještě i čokoládovým krémem vychlazeným na pokojovou teplotu. Celý dort nakonec polejeme čokoládovým krémem, včetně stran dortu, a pak ho na pár minut vložíme do lednice, aby krém ztuhl. Zbytek krému vylejeme na dort, tato vrchní vrstva krému nám pak krásně chytí čokoládové hoblinky. Než budeme podávat, necháme dort aspoň na 1 hodinu odpočinout vlednici.

zpět na seznam