Rýžová mísa s marinovaným lososem a chřestem

Příprava

Nastrouhejte zázvor a česnek, smíchejte s medem, sójovou omáčkou, rýžovým octem a polovinou sezamových semínek. Do této marinády vložte plátky lososa alespoň na hodinu nebo přes noc. Poté je vyjměte z lednice a nechte dojít na pokojovou teplotu. Marinované kousky přendejte do žáruvzdorné misky, potřete je lehce marinádou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Mezitím uvařte sushi rýži do měkka a slijte ji.

Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce, a nepoužívejte je. Takto očištěný chřest rozkrojte podélně na 4 kusy. Na pánvi rozehřejte sezamový olej, přidejte česnek a zázvor, poté nakrájený chřest a za stálého míchání 1-2 minuty smažte. Mezitím posypte zbylými sezamovými semínky, aby trochu zhnědla.

Při dejte rýži a smažený chřest do mísy a položte 1 plátek lososa, plátky okurky a máslem potřenou rýži. Podávejte s trochou sladké chilli omáčky a čerstvým koriandrem.

zpět na seznam