Související program:

Od Sezony K Sezoně
1. Sezóna 4. část
Příprava
Brambory oloupejte, vložte do žáruvzdorné mísy, osolte a zakapejte olivovým olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, dokud se nerozpečou.
Na pánvi opečeme slaninu dozlatova. Osmaženou slaninu dejte stranou a tuk použijte na dresink. Tuk ze slaniny předejte do mísy, přidejte hořčici, pak jablečný ocet, citronovou šťávu a sůl a promíchejte.
Uvařené teplé brambory nakrájejte na větší kousky a promíchejte s polovinou zálivky. Na tuku, který zůstal na pánvi, osmahněte zelený hrášek a přidejte ho k bramborám. Bylinky nakrájejte na větší kousky, jarní cibulku na kostičky a přidejte je do salátu. Nakonec posypte křupavou slaninou nakrájenou na větší kousky a posypte sýrem feta. Pokapejte zbývajícím dresinkem.