Šátečky S Mozarellou A Ricottou

Příprava

Napřed připravíme jednoduchou rajčatovou omáčku. Na pánev nalijeme olivový olej a ohřejeme ho. Přidáme dužinu z rajčat, bazalku a podle chuti osolíme. Necháme vařit asi 15 min. V míse zamícháme mozarellu, urdu a pecorino. Z bílé mouky, studené vody, soli a droždí, rozdrobeného ve vlažném mléce uhněteme těsto. Necháme ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Potom ho rozválíme a nakrájíme kroužky. Doprostřed každého kroužku dáme postupně: trochu sýrové směsi, trochu rajčatové omáčky, následně ještě trochu sýrové směsi a nakonec rajčatovou omáčku. Okraje zvlhčíme trochou vodu a uzavřeme do tvaru půlměsíce. Šátečky smažíme v oleji, podáváme teplé.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam