Související program:

Hezky Česky S Vendy A Adamem
2. Sezóna 1. část
Příprava
Postup:
Do mletého masa nasypeme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici. Do uleželého mletého masa přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme.
Jednu ruku si namočíme a dáme trochu mletého masa na dlaň druhé ruky a postupně přidáváme až k předloktí, takže máme na celé jedné ruce hrubý váleček masa, který si uplácáme do tvaru šišky. Volnou mokrou rukou si sekanou na ruce hezky uhladíme a položíme ji opatrně do pekáče, kde ji uhladíme i z druhé strany. Teď už jen podlijeme asi 200 ml vody, přikryjeme víkem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Pak odkryjeme a pečeme ještě 10-20 minut, aby se nám vytvořila kůrčička.
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY
Postup:
Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme na másle usmaženou cibulku, osolíme, opepříme a přidáme jarní cibulku.
(Foto: Katalin Sándor)