Sendvič S Frittátou

Příprava

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Klobásu nakrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky a vše na troše oleji na pánvi osmahneme. Mezitím si rozmícháme vajíčka, smícháme je smlékem, osolíme, opepříme a vše přilijeme k zelenině. Na středním stupni začneme péct, a pečeme do doby, než spodní strana ztuhne. Nemícháme to! Nadrobíme na to sýr Feta, posypeme bylinkami a na plechu (nebo tak na pánvi) vložíme do trouby a pečeme do doby, dokud to není aspoň 2-krát tak vysoké, přičemž střed zůstává i nadále pružný. To trvá cca 8-10 minut. Mezitím umyjeme salátové listy, promícháme je vmíse sbalzamikovým octem a olivovým olejem. Plátky chleba trošičku opečeme. Hotovou Frittátu nakrájíme, jeden-dva kousky položíme na plátek chleba, vložíme na to salát a zakryjeme to plátkem chleba a trochu přimáčkneme.

zpět na seznam