Související program:

Pekařství Paprika
Příprava
Suroviny na těsto zpracujeme v kuchyňském robotu, hotové těsto pak necháme jeden den odpočívat v lednici. Druhý den těsto rozválíme, natřeme rozpuštěným máslem a nasypeme na povrch ořechovou a skořicovou náplň. Srolujeme, nakrájíme a šneky naskládáme na plech na papír na pečení. Necháme ještě hodinu a půl odpočívat a poté pečeme v troubě na 200 stupních asi 15-20 minut.
Horká čokoláda:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Poté, co se rozpustila, ji dochutíme pomerančovým likérém, fazolí Tonka, pokud chceme zvýrazniť čokoládou chuť, tak můžeme přidat trochu soli. Poté, co se čokoláda úplně rozpustila, ji zředíme mlékem pokojové teploty na potřebnou hustotu. Nalijeme do hnků, posypeme mletými ořechy a nakonec ozdobíme pomerančovou kůrou.
Vanilková poleva:
Žloutky s cukrem vymícháme do pěny. Mezitím ve varném hrnci začneme ohřívat mléko, do kterého jsme ještě za studena přidali vanilkový lusk. Do žloutkové pěny postupně přiléváme naběračku teplého mléka a takto zředěné žloutky postupně za stálého míchání přiléváme k vanilkovému mléku. Vaříme při nízké teplotě za stálého míchání, než se nám poleva zahustí do konzistence omáčky. Podle chuti můžeme ochutit kapkou citrónu nebo pomeranče. Hotové skořicové šneky natrháme na menší kousky, dáme je do mísy a zalijeme vanilkovou polevou. Ozdobíme mentou nebo meduňkou.