Skořicový Šnek

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Inredience na těsto vložíme do mísy a s pomocí robota si vyhněteme těsto. Následně těsto necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. Když nám vykyne, tak ho vyválíme, potřeme ho rozpuštěným máslem a posypeme skořicí s hnědým cukrem. Těsto stočíme a nakrájíme na kroužky. Aby se na těsto dobře lepily další ingredience, připravíme si „lepidlo“ z rozpuštěného másla, javorového sirupu a hnědého cukru (tímto se šneci polijí). Vymažeme plech, na který uložíme připravené šneky. Ještě je necháme trošičku kynout (vyběhnout) a poté je můžeme vložit do trouby. Když máme šneky upečené, tak vyšlehanou smetanou s moučkovým cukrem pokapeme jejich povrch.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam