Související program:

Od Sezony K Sezoně
1. Sezóna 8. část
Příprava
Rybí filé osolte a opepřete. Mandle nasekejte nahrubo v kuchyňském robotu. Smíchejte je s hořčicí a nastrouhanou citronovou kůrou. Obalte v nich rybu. Položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozpuštěným máslem a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C 20 minut.
Očistěte mrkev a nakrájejte ji na stejně velké kousky.
Máslo a cukr dejte do hrnce a rozpalte a ihned přidejte mrkev, 1-2 lžíce vody a tymián, přikryjte a vařte 5-6 minut.
Poté pokličku sundáme, osolíme, promícháme a vaříme dalších 6-8 minut bez pokličky, přičemž zvýšíme teplotu. Promíchejte, aby se glazura rovnoměrně pokryla po celém povrchu. Na závěr dochutíme pepřem.