Sněhové Pusinky S Čokoládou

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Lískové oříšky osmahneme na suché pánvi, necháme je vychladnout a nahrubo je nakrájíme. Čokoládu roztavíme ve vodní lázni, vmícháme do ní kávu a necháme trochu zchladnout. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách do něj přidáme moučkový cukr a vždy počkáme, až se cukr rozpustí. Poté zapneme robot na nejvyšší otáčky a šleháme asi 5 minut, až bude sníh krémový a leskýá. Přimícháme škrob a citronovou šťávu a šleháme dalších pět minut. Čokoládu s kávou nalijeme do hmoty z bílků. Nemícháme. Posypeme ji lískovými oříšky. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme pomocí lžíce středně veliké hromádky – zhruba velikosti malého jablka. V troubě předehřáté na 130 stupňů pečeme 30 minut. Poté troubu vypneme, dveře otevřeme a necháme vychladnout – mezitím snehové pusinky trochu vyschnou. Ve vzduchotěsné krabici vydrží sněhové pusinky 1 týden.

zpět na seznam