Související program:
Italská Kuchyně Podle Antonia Passarelliho
1. Sezóna 1. část
Příprava
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Na pánvičku nalijeme 2 lžíce olivového oleje a usmažíme bůček. V míse vyšleháme 2 celá vejce a 2 žloutky, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhané pecorino a jemně nasekanou petrželku (nemusí být). Uvařené špagety vytáhneme z vody a přidáme na pánvičku k osmaženému bůčku. Přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny a směs necháme chvíli vařit. Jakmile budou těstoviny šťavnaté, tak pánvičku odstavíme a přidáme směs vajec. Zamícháme, dokud nevznikne krém. Jídlo se podává teplé.
Foto: Katalin Sándor