Související program:
Italská Kuchyně Podle Antonia Passarelliho
1. Sezóna 5. část
Příprava
Těstoviny dáme vařit do hrnce se slanou vodou. Na pánev nalijeme olivový olej a osmažíme nadrobno nasekaný česnek s částí nasekané petrželky. Přilijeme trochu vody z těstovin, a pak mořské plody. Napřed očištěné a nakrájené kalmary a sépie. Následně přidáme krevety. Směs zalijeme suchým bílým vínem, osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a necháme několik min vařit na slabém ohni. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a ještě chvíli povaříme. Těstoviny vytáhneme, aby ještě nebyly uvařené, a přidáme k omáčce z mořských plodů. Přisypeme hodně nadrobno nasekané petrželky a ještě několik min vaříme společně.
Foto: Katalin Sándor