Španělské Ptáčky S Rýží

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Stejně jako u roštěné, můžeme tady zvolit úspornější variantu a použít hovězí plec kulatou, neboli falešnou svíčkovou. Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem nebo párkem, rozkrojenými, natvrdo uvařenými vejci a rozkrojenou sladkokyselou okurkou. Plátky srolujeme a spíchneme jehlami na závitky.

V hrnci rozpálíme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou restujeme do tmavě hněda (aby byla poté omáčka krásně tmavá). Pak přidáme připravené ptáčky, které po všech stranách opečeme.

Podlijeme vodou (můžeme přidat i bujón pro silnější chuť), přidáme trochu láku z okurek, lžíci plnotučné hořčice, sůl, pepř, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podléváme vodou. Ptáčky podáváme s rýží nebo knedlíkem.

VENDY TIP! Ptáčky můžeme vylepšit tak, že po potření hořčicí poklademe plátky debrecínky, nebo slaniny. Pro hezčí mozaiku můžeme přidat pórek, nebo kapii. A pro lepší chuť cibuli na měsíčky, nebo na hranolky pokrájený špek.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam