Studená rajčatová polévka s cuketami, plněnými masem

Příprava

Rajčata spaříme, oloupeme, papriky zbavíme semen, okurku hadovku oloupeme a nakrájíme, a vše následně smícháme. Přidáme 2 – 3 stroužky česneku, 1 cibuli, natrhané žemle, rajčatovou šťávu a trochu vody a smícháme. Osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a vinným octem. (Část nakrájených paprik a okurek hadovek odložíme, a při podávání jimi ozdobíme polévku.) Na trošce oleje opečeme 1 cibuli, nakrájenou najemno. Přidáme mleté maso. Osolíme a ochutíme pomerančovou šťávou. Přidáme rajčatový protlak, opepříme a ochutíme nasekaným čerstvým rozmarýnem. Sejmeme z ohně a vmícháme vejce. Náplň umístíme mezi dvě kolečka cukety. Vše pak obalíme v palačinkovém těstíčku z mouky, vajec a trochy vody. Nakonec osmažíme ve spoustě horkého oleje. Podáváme s listovým salátem, zalitým octem a olivovým olejem.

zpět na seznam