Související program:

Róbert Bede Uvádí: Jiný Kraj, Jiná Chuť, Jiné Tradice
1. Sezóna 1. část
Příprava
Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, vložte na dno hrnce, posypte nakrájenou cibulí a zalijte studenou vodou tak, aby bylo zakryté.
Hrnec postavte na oheň, přidejte nakrájené různé druhy papriky, rajčata, celerovou nať, podle chuti česnek a osolte. Část paprik si nechtě na později.
Polévku vařte 1,5 až 2 hodiny, aniž by prošla varem. Jídlo v hrnci nemíchejte!
Ke konci přidejte 8-10 svazků zelené petrželky, několik bobkových listů a pepř.
Když je téměř hotovo, přidejte na kostičky nakrájené brambory, přidejte pažitku a přisypte zbylou papriku.
Kapání
Rozklepneme vejce, osolíme a přidáme tolik mouky, aby dalo udělat kapání.