Sýrový Koláč S Ovocem

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Plech na pečení o rozměrech 20 x 30 cm vyložíme pečícím papírem, aby papír zplechu přečníval – tímto totiž koláč poté vyzvedneme až bude hotový. Ksušenkovému základu (těstu) přidáme sůl, nasekáme pražené pistácie, sušenky nahrubo nalámeme a vmisce vše promícháme. Přidáme rozpuštěné máslo a cukr. Vložíme do formiček na pečení. Ozdobíme sušenými, pomačkanými borůvkami. Sýr vymixujeme do krémové podoby a smícháme s cukrem. Po jednom do nich vmícháme vajíčka a mouku. Přidáme smetanu a mícháme do té doby, dokud to nebude hladké, aby tam nebyly vzduchové bublinky. Poté tím polejeme sušenkový základ. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme 50 minut. Vyndáme ztrouby a necháme vychladnout, poté vyndáme zformy a aspoň na dvě hodiny, ale lépe na celou noc, dáme do lednice.

zpět na seznam