TV Paprika Logo

Telecí pečeně s houbami a cizrnou

Příprava

Šalotky rozkrojené napůl a řeznou stranou osmahneme na troše oleje. Přidejte cukr a máslo a zredukujte na požadovanou konzistenci s octem, medem a tymiánem podle chuti. V případě potřeby přidejte trochu vody. Dochuťte limetkovou šťávou, solí, medem a čerstvým černým pepřem. Maso nakrájejte, lehce osolte z obou stran a krátce opečte z obou stran na pánvi. Poté je ochuťte tymiánem a vložte do trouby. Po upečení maso vyjměte z pánve, potřete hořčicí a nechte odpočinout. Na pánvi osmahněte česnek na másle, vmíchejte cizrnu, lehce osolte a povařte s rajčaty, tymiánem a estragonem (nebo jinými sezónními bylinkami). Přidejte vývar, smetanu, pepř, estragon a garam masalu a zredukujte. Mezitím pokapejte trochou limetkové šťávy. Žampiony s estragonem osmahněte na másle, osolte, přidejte do omáčky a podávejte k masu.

zpět na seznam