Související program:
Markéta Na Trhu
1. Sezóna 5. část
Příprava
Máslo rozpusťte a nalijte do velké nádoby. Králičí filety očistětě, osolte a potřete olejem. Z toastového chleba odkrojte kůrku a natrhejte ho do kuchyňského robota, chvíli mixujte. pak přidejte bylinky a špetku soli. Znovu promixujte. Přilijte olivový olej, aby se vše spojilo dohromady. Králíka opečte na pánvi ze všech stran. Bylinkovou strouhanku přimáčkněte na maso, vložte ho do pekáčku a zapečte pod grilem asi 5 minut nebo do zlatohněda. Přidejte brambory a řepu a prohoďte, aby se zelenina obalila máslem. Na velké rozpálené pánvi vše opečte spolu s olivovým olejem. Znovu vraťte do mísy, posypte zelenými lístky a parmazánem a okořeňte. Králik: Králičí filety očistětě, osolte a potřete olejem. Z toastového chleba odkrojte kůrku a natrhejte ho do kuchyňského robota, chvíli mixujte. pak přidejte bylinky a špetku soli. Znovu promixujte. Přilijte olivový olej, aby se vše spojilo dohromady. Králíka opečte na pánvi ze všech stran. Bylinkovou strouhanku přimáčkněte na maso, vložte ho do pekáčku a zapečte pod grilem asi 5 minut nebo do zlatohněda.
Foto: Katalin Sándor