Tortilla Polévka

Světlý
Levný
Nízký

Příprava

Kuřecí prsíčka osolíme, okořeníme římským kmínem a pepřem. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Na druhé pánvi si rozehřejeme kukuřičný olej, na kterém si osmahneme kousky tortilly. Poté je z pánve vyndáme. Do oleje (kukuřičného) vložíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, rajčata a bobkový list, okořeníme římským kmínem, mletým koriandrem, mletou paprikou a kajenským pepřem. Přidáme několik kousků tortilly, osolíme, zalijeme vývarem a necháme 30-40 minut povařit. Uvařenou polévku zahustíme, přidáme do ní nakrájená kuřecí prsíčka, dále do ní přidáme najemno nakrájené avokádo, polévku následně podáváme s čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, nastrouhaným sýre „cheddarem“, respektive s opečenou tortillou.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam