Související program:

Róbert Bede Uvádí: Jiný Kraj, Jiná Chuť, Jiné Tradice
1. Sezóna 2. část
Příprava
V hrnci přiveďte k varu vodu se dvěma lžičkami soli, trochou cukru a třemi decilitry vína.
Cibuli očistěte, odřízněte vršky a spodek.
Střední část cibule vařte ve vroucí vodě s vínem pod pokličkou po dobu 20 minut od doby, kdy se voda začne opět vřít. Když začne střed cibule měkknout, slijte vodu a dejte do studené vody, aby se rychleji ochladila. Poté opatrně cibule rozeberte. Z jedné cibule vznikne několik „soudků“, kterým chybí spodní a horní část.
Připravte si náplň:
K mletému masu přidejte jednu nakrájenou cibuly, dvě vejce, lžičku soli, lžičku pepře a předem uvařenou rýži.
Cibulové „soudkyů naplňte do tří čtvrtin přichystanou směsí. Naplněnou cibuli vložte zpět do vroucí vody s vínem, cukrem a solí, přidejte pár menších kousků cibule a na mírném ohni přiveďte k varu. Po uvaření zahustíme lehce opraženou paprikou.
Ještě jednou přivedeme k varu. Při podávání rozetřete na dno talíře zakysanou smetanu a zalijte ji cibulovou polévkou.