Související program:
Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
1. Sezóna 12. část
Příprava
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Pečicí formu o velikosti přibližně 20×30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Všechny ingredience na drobenku promícháme, nebo zpracujeme v robotu. Ve středně velké míse smícháme mouku, kypřicí prášek a sůl. V míse utřeme máslo do krémové konzistence. Pak vmícháme cukr a strouhanou citronovou kůru. Do směsi zapracujeme vejce a vanilkovou esenci. Suché ingredience přidáme k máslové hmotě postupně, zhruba ve třech dávkách, a střídavě s mlékem. Opatrně smícháme tence nakrájené mandle a borůvky. Těstem naplníme formu a nasypeme na něj drobenku. V troubě předehřáté na 190 stupňů pečeme 40 minut. Zda je těsto propečené, zjistíme pomocí špejle. Zákusek vyjmeme z trouby a necháme ho ve formě vychladnout.
Foto: Katalin Sándor