Vafle Na Vietnamský Způsob

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Suché přísady vložíme do mísy. Kokosové mléko smícháme s vaječnými žloutky, z bílků ušlaháme nepříliš tuhý sníh. Kokosovou směs smícháme se suchými přísadami a dbáme na to, abychom hmotu příliš nehnětli. S pomocí špachtle zlehka vmícháme sníh. Kdo chce, může přidat vanilkovou esenci či pražená sezamová semínka, nebo oboje dohromady. Rozehřejeme vaflovačku a usmažíme vafle. Pokud je chceme schovat na pozdšji a zamrazit, uděláme vafle světlejší. Později je můžeme opéci v toustovači. Z malin, cukru, zázvoru, šťávy z červeného pomeranče a pálenky svaříme sirup a podáváme ho s vaflemi.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam