Vařečkový Píchaný Koláč

Světlý
Levný
Hodně

Příprava

Nejprve si vymažeme hluboký plech olejem a vysypeme hrubou moukou. Poté v míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, olej, mléko a zamícháme vařečkou do hladka. Připravené těsto nalijeme na plech a pečeme do zlatova při 180 °C asi 20 minut, před vytažením z trouby zkusíme špejlí, zda je koláč upečený. Než se koláč upeče, tak si připravíme polevu. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, rum, kakao a za stálého míchání umícháme hladkou polevu. Po upečení koláč propícháme opačným koncem vařečky a uděláme tak dírky v koláči. Nakonec polijeme polevou, posypeme kokosem a necháme vychladnout.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam