Veganské pho

Příprava

Nejprve si připravte suché koření: na suché pánvi osmažte badyán, hřebíček a pepř. Připravíme si zázvor a cibuli – je to práce navíc, ale je velmi důležitá. Zázvor a cibuli dáme do rozpálené pánve a na silném plamenu nakrojenou stranou dolů a opečeme do tmava. Nebo je osmahneme na otevřeném plamenu plynového sporáku. Do kastrolu nalijeme vývar, šťávu z koření, zázvor, cibuli, vodu ze sušených hub a nakrájené houby. Přivedeme k varu a vaříme při nízké teplotě cca 20 minut, aby se uvolnila vůně koření. Nakonec přidáme zeleninu, vaříme ji jen půl minuty. Rýžové nudle namočíme v horké vodě. Když servírujeme, položíme nudle do porce zeleniny, a vedle podáváme přílohy, aby si každý mohl dochutit podle sebe.

zpět na seznam